Společenství krnovských seniorů navštívilo vyhlášený bruntálský betlém

Milovaní, pomalu se nám nastává doba, kdy na svátek Uvedení Páně do chrámu, lidově Hromnice, budou vánoční betlémy z našich kostelů uloženy do depozitářů. Jistě jste všichni viděli ten u sv. Martina nebo nový u Minoritů, případně na Cvilíně, ale věděli jste, že v Bruntále, je betlém, který zabírá téměř celou kapli a místní zvažují, že jej tam nechají celoročně? Neméně zajímavá byla také vánoční výzdoba samotného kostela.

Díky putování krnovských seniorů seniorů, kteří nezaháleli ani o vánocích se tam v krátké reportáži podíváme. Dále pokračuje paní Libuška: “Naše společenství seniorů se vydalo v sobotu na konci vánoční doby do Bruntálu, podívat se na jejich vyhlášený betlém. Všichni jsme byli překvapeni velikostí a krásou tohoto betlému. Opravdu bylo na co se dívat. Všem doporučujeme.”

Jak bývá dobrým zvykem, putování senioři zakončili příjmením posezením u kávy a zákusku v bruntálské cukrárně. Paní Libuška dále shrnuje: “Ještě jednou díky všem řidičům, dále o.Karlovi za nápad a domluvu. Také díky panu Peschkovi z Bruntálu za krásné přijetí a jeho slova, kterými nám tento betlém přiblížil a všem, kteří se zúčastnili a vytvořili tak krásné společenství. Už teď se těšíme na další zážitky !”