Nové číslo diecézního zpravodaje OKNO č. 4

Drazí předplatitelé zpravodaje OKNO,
dostává se k vám další nové vydání s bohatým a inspirativním čtením. V přiložené fotogalerii je k nahlédnutí pár stránek z aktuálního čísla, které je k vyzvednutí v sakristii kostela sv. Martina.

O úvodník se tentokrát postaral P. Pavel Marek, kněz z farnosti Ostrava-Poruba, který se v diecézi také stará o skauty. Píše o svém vztahu k výstupu na Ivančenu, který skauti absolvují každý rok blízko svátku sv. Jiří. Letos to bude 22. dubna.

Prostor v čísle má také další očekávaná dubnová událost. V sobotu 15. dubna se ve Staré Vsi nad Ondřejnicí otevírá dlouho očekávané Komunitní centrum P. Josefa Peče, které pomůže vyřešit prostorovou tíseň centra pro mládež i farnosti a bude otevřené také pro všelijaké další obecní aktivity.

Velikonoční je také rubrika Tajemství víry. P. Jan Vecheta na straně 16 aktuálního Okna dává několik praktických rad, jak z velikonoční radosti žít dlouhodobě. K dobrému prožití doby velikonoční míří také aktivita Diecézního centra pro mládež (Tady a teď. Hoř), která může nejen mladé dovést k Letnicím. Více informací najdete na stránce 9.

Právě v době, kdy většina čtenářů OKNO otevře (tedy na Květnou neděli) se v jablunkovské farnosti prodávají před kostelem beránci a další sladkosti typické pro velikonoční čas. Výtěžek pomůže Charitě Jablunkov. Více o projektu se dočtete na charitní straně 8.

Nechybí ani rozhovorová dvoustrana. Náš spolupracovník Libor Rösner dává v rozhovoru nahlédnout do života Leo Žídka (politického vězně, který ani po devadesátých narozeninách nepřestává jezdit na besedy se studenty).

A to není zdaleka všechno.

V elektronické podobě lze také získat předchozí vydání ve formátu PDF na adrese: Ke stažení (doo.cz)

Text příspěvku převzatý z webu doo.cz