Vezměte rodinu na Maria Hilf, na diecézní pouti bude živo!

Převzato z diecézního webu doo.cz / napsal: Mgr. Ondřej Elbel, MSc.

Mše svatá s biskupem, divadlo pro celou rodinu i manželské rande. Zapište si do diáře diecézní Pouť rodin na Maria Hilf v sobotu 13. května 2023!

Rodiny z celé diecéze mohou na horském poutním místě poblíž Zlatých Hor prožít společné odpoledne s biskupem Martinem Davidem. „V sobotu 13. května se sejdeme u Panny Marie Pomocné na Maria Hilf. Pojďme se společně modlit za dar radostné víry pro všechny rodiny i nová duchovní povolání. Obujte si pohorky, přibližte se auty, autobusy nebo vlakem. A vytvořme pestré společenství živé církve,“ zve biskup do Jeseníků.

K pouti patří i modlitba růžence (13.30), společná mše svatá na nádvoří poutního místa (14.00) nebo prostor ke svátosti smíření. Krom toho se na nádvoří, v ambitech i okolí rozběhne už v poledne doprovodný program. O hlavní bod se postará ostravské divadlo STUDIO G. „Sehrají představení ,Haló¨, Jácíčku‘ od Daisy Mrázkové, které zaujme děti i dospělé,“ popisuje koordinátorka akce Lucia Petrůjová z diecézního Centra pro rodinu a sociální péči. „Nově budeme mít i klauna, který se bude věnovat i nejmenším dětem v herničce s hravými hlavolamy. Připravíme taky výtvarnou dílnu, kde si děti vyrobí brože,“ pokračuje. Připínací ozdoby mohou mít dvojí motiv – buď s jarní přírodou, nebo inspirovaný Dnem matek, který připadá letos na další den po pouti (neděle 14. května). Děti si prohloubí také znalost přírody. S jeleními parohy, stopami zvířat a dalšími atributy přijedou pracovníci Biskupských lesů z Vrbna pod Pradědem. Děti se jich budou moct zeptat na cokoliv, co je s životem v lese spojené.

Pořadatelé myslí taky na posilněnou. „Zajišťujeme drobnou kavárničku s domácími koláčky a výběrovou kávou. U vstupu do areálu se budou také prodávat knihy a přistavíme též maringotku se slaným občerstvením,“ upoutává Petrůjová. A speciální program čeká taky rodiče. „Oproti minulému ročníku program obohatíme o nabídku manželského rande. Trochu dál od davu připravíme zhruba sedm zastavení, u kterých se budou moct manželé v soukromí pobavit o svém vztahu. Je to příležitost vztah zrekapitulovat, jaké to bylo na začátku a kde jsme teď,“ připojuje Lucia Petrůjová pozvánku k zamyšlení.