Léto s apoštoly je za polovinou. Stále se můžete zapojit

Diecéze – Prázdninová diecézní soutěž „Léto s apoštoly“ vstoupila do své druhé fáze. Stále je možné razítka u vybraných kostelů sbírat, úspěšní řešitelé si ale už mohou vyzvedávat odměny.

letosapostoly 2 1 1

Už od 1. července se soutěžící pohybují po diecézi. Na hracím plánu je devět kostelů, za kterými občas vede dlouhá cesta. Kdo se ale podívá do Hati, Moravice, Opavy, Dolního Domašova, Slezských Pavlovic, Albrechtic u Českého Těšína, Lískovce a Spálova, toho čeká hned několik benefitů. Objeví krásná místa naší diecéze, možná pozná trochu lépe apoštoly a získá odměnu.

Od 31. července si mohou úspěšní řešitelé hry vyzvedávat svou odměnu. Kde? To vám prozradí až tajenka soutěže. Kromě okamžité výhry navíc sběratele razítek zařadíme do slosování o hodnotné výhry. Můžete vyhrát například:

  • Poukazy na dráhu Boboffka na Čeladné
  • Poukazy do lanového centra
  • Poukazy na vypůjčení badatelské tašky v environmentálním centru HUBERT Hukvaldy (www.ekohubert.cz)

Pro zařazení do slosování je nutné odevzdat kartičku na dané místo do 10. září! Všechny potřebné informace najdete na webu www.doo.cz/leto2023

A jaké k nám prozatím přicházejí reakce? Velmi pozitivní! Dáme vám nahlédnout do vzkazu dětí z farnosti Ostrava-Přívoz.

„Nejtěžší bylo najít razítko v u kostela v Ostravě Nové Vsi, to bylo naše první a bylo nejlépe schované. Hra se nám líbí a všechny nás baví. Jak najdeme krabičku, tak si vždycky přečteme něco z Bible, podíváme se do kostela, pomodlíme se Otčenáš a Zdrávas. Pak si dáme razítka a uložíme krabičku zpátky na místo, odkud jsme ji vzali. Líbí se mi prázdninové putování po kostelech. Jeden den se nám povedlo navštívit tři místa, ale čekala nás dlouhá cesta pěšky. Chybí nám už jen poslední dvě razítka. Moc děkujeme těm, co hru vymysleli a připravili a těšíme se, že něco zajímavého bude i příští prázdniny.“ Jeni, Maruška, Nikolas, Radek

Občas také řešíme, že u některých kostelů nemůžete razítko najít. Pokud se to stane, určitě nám napište a pošlete také vlastní fotku z místa. My vám pak návštěvu u kostela uznáme, i když jste razítko nesehnali.

Napsal: Mgr. Ondřej Elbel, MSc., diecézní web doo.cz