Vyšlo nové číslo diecézního zpravodaje OKNO č. 9 / 23

Drazí předplatitelé zpravodaje OKNO,
dostává se k vám další vydání s bohatým a inspirativním čtením. V přiložené fotogalerii je k nahlédnutí pár stránek z aktuálního čísla, které je k vyzvednutí v sakristii kostela sv. Martina.

V novém čísle diecézního časopisu OKNO najdete rozhovor s biskupem Martinem, ve kterém mluví také o budoucnosti naší diecéze. Uvnitř přinášíme též spoustu fotek z prázdninových akcí.

Co se tedy v novém čísle OKNA dočtete?

Začínáme jako obvykle diářem biskupa na měsíc září a začátek října. Jednou z hlavních událostí je např. blížící se Diecézní pouť za rodiny a duchovní povolání, která se koná 7. října. V OKNĚ jsme připravili ochutnávku z doprovodného programu.

Je začátek školního roku, a tak jsme o úvodník poprosili někoho z katechetů. Lucie Kajzarová z ludgeřovické farnosti ve svém textu popisuje, co si jako katechetka bere s sebou do nového školního roku. A se školou souvisí i další téma: naše Katechetické a pedagogické centrum připravilo materiály pro práci s dětmi na téma encykliky Laudato Si. To se náramně hodí pro Dobu stvoření, kterou teď v září prožíváme. O aktivitách, které se dají využít nejen ve výuce náboženství, v OKNĚ vypráví jejich autorka Lenka Bakalová.

SINAI, tábory, Manželská setkání, Světové dny mládeže, Vstaň a choď, … To jsou jen některé z mnoha akcí, které naši diecézi provedly prázdninami. V OKNĚ si můžete prohlédnout fotogalerii z těchto událostí a také pár řádků, které aspoň trochu přiblíží atmosféru.

Co se týče pozvánek, píšeme o mnoha hudebních událostech příštích týdnů. Kromě Svatováclavského hudebního festivalu zmiňujeme také Třebovický koláč nebo benefici ostravské Charity Sešli se, aby pomohli. Číslo tradičně uzavírá rubrika Osobnost víry – tentokrát s P. Ludvíkem Holainem, po jehož stopách se v srpnu vypravili farníci z jeho rodné Staré Bělé.

V elektronické podobě lze také získat předchozí vydání ve formátu PDF na adrese: Ke stažení (doo.cz)

Text: Mgr. Ondřej Elbel, MSc., zdroj web doo.cz