Dopis biskupa Martina k mimořádné sbírce na pomoc po povodních

Milovaní,
v neděli 29. září se v celé České republice uskuteční v kostelích sbírka na pomoc oblastem, které zaplavily povodně. Sbírka se uskuteční i v naší diecézi, jejíž významnou část povodeň přímo postihla. Biskup Martin k tomu posílá věřícím krátký dopis.

Sestry a bratři,

naši zemi v uplynulých dnech postihly ničivé povodně, které zasáhly velkou část území naší ostravsko-opavské diecéze. Spolu s ostatním biskupy jsme se rozhodli vyhlásit mimořádnou kostelní sbírku, která proběhne příští neděli 29. září. Celý výtěžek sbírky bude prostřednictvím Charity ČR rozdělen na humanitární pomoc lidem v oblastech zasažených povodněmi.

Víme, že mnohým z vás povodeň bolestně vstoupila do života. Nakolik se vy sami můžete do sbírky zapojit, je na vašem zvážení a rozhodnutí. Vás všechny, které povodeň postihla, neseme stále v modlitbě a máme naději, že se k vám už nyní začíná dostávat potřebná pomoc. Děkujeme všem, kteří ji různou formou poskytují.

Děkujeme také všem, kteří s velkým nasazením bojovali s vodou o záchranu lidských životů a minimalizaci škod. Přestože záběry povodní časem zmizí z obrazovek, následky zůstávají a náprava škod potrvá velmi dlouho. Proto buďme ve své solidaritě vytrvalí a mysleme na ty, kteří to nejvíce potřebují.

Všem dárcům děkujeme

Váš biskup Martin
a všichni čeští a moravští biskupové

Biskup Martin David v uplynulém týdnu navštívil zaplavené oblasti. V České Vsi se setkal mj. s humanitárními pracovníky Charity Vyškov. Foto: Ondřej Elbel

Napsal Mgr. Ondřej Elbel, MSc.
Zdroj: Dopis biskupa Martina k mimořádné sbírce na pomoc po povodních (doo.cz)